Flip de klas met Videobijdeles.nl

Videobijdeles.nlVideobijdeles.nl is een nieuwe website, vol met instructie- en achtergrondfilmpjes, te bekijken met elk device: computer, tablet of smartphone. Met behulp van deze filmpjes kunnen leerlingen de uitleg bij bepaalde leerstof nog eens bekijken. Deze uitleg kan soms wellicht uw eigen instructie vervangen, ingezet worden als verlengde instructie of dienen als hulpmiddel bij het maken van huiswerk.

Inmiddels zijn al meer dan 800 filmpjes beschikbaar en dat worden er nog veel meer. Ze zijn te doorzoeken op categorieën of trefwoord. De zoekresultaten van www.videobijdeles.nl worden aangevuld met video’s die op Youtube gevonden worden. Er is dus vrijwel altijd iets te vinden.

favorieten en afspeellijsten
Als je je, als leerkracht of ouder, op de website aanmeldt met een Facebook-account, kun je je eigen favorieten bijhouden, maar ook afspeellijsten maken. Zo maak je een lijstje met video’s voor bijvoorbeeld een plusgroepje of instructiegroepje in de klas of een lijstje dat aansluit bij het huiswerk.

delen
Door op filmpjes te reageren (met een Facebook-account), kun je collegae informeren, positief of negatief, over de video’s die op de site staan.

Vanzelfsprekend kun je anderen attenderen op video’s via Twitter, Facebook of Google+. Ook kun je een directe link naar een specifieke video op bijvoorbeeld een (school)website plaatsen. En natuurlijk kunnen video’s op het digibord in volledig scherm bekeken worden.

peuters en kleuters
Naast de instructievideo’s zijn er twee aparte gedeelten voor peuters (met eenvoudige filmpjes zoals Nijntje en Jip en Janneke) en voor kleuters (met filmpjes, liedjes en prentenboeken). En in de toekomst komen daar nog meer onderdelen bij, zoals filmpjes rondom een specifiek thema.

Videobijdeles.nl is een initiatief van twee onderwijskrachten, Harm Hofstede en Ronald de Moor, waar we vanuit Doornbos – Consultancy | Advies | Training graag aan mee werken!

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Doornbos - Consultancy | Advies | Training - Van Maanenware 82 - 8014PR ZWOLLE - 06-20437188 - info@dcat.nl - KVK 59087072 | Realisatie: Catharinus Doornbos | © 2013 DCAT.nl Frontier Theme