Docentenbijeenkomst Mediawijsheid

Het gebruik van Sociale Media en Smartphones in het onderwijs; voor veel scholen een worsteling! Het biedt kansen, maar tegelijk levert het lastige dilemma’s op. Bovendien zijn de meningen vaak erg verdeeld in het docententeam.

Smartphone in de lesVrijwel alle leerlingen lopen rond met een Smartphone op zak. En ook Sociale Media zijn niet meer weg te denken uit hun leven. Voor een deel van de docenten geldt hetzelfde. Anderen houden het juist graag buiten de deur.

Facebook, Twitter, Google+, Instagram, WhatsApp, Facetime, Skype … De mogelijkheden zijn ongekend! Wat een kansen biedt het!

Maar tegelijk: Als het gaat om de schoolsituatie valt het niet mee om elkaar te begrijpen, om het bespreekbaar te maken en om afspraken te maken. Waar liggen voor de directie de grenzen? En voor de docent? Welke regels hanteer je? Hoe gaan andere docenten er mee om? Zijn er gevaren? Welke dan? Hoe ga je met je leerlingen in gesprek? Hoe zijn we een voorbeeld voor onze leerlingen en voor elkaar? Welke kansen biedt het en waar moeten we alert op zijn?

Docentenbijeenkomst
FF Offline logoOm dit thema bespreekbaar te maken, hebben we een dagdeelvullend programma opgezet. Aan de hand van een twee filmpjes leiden we het thema in en brengen we het gesprek op gang. In groepjes wordt vervolgens het door ons zelf ontworpen ‘FF Offline!’ gespeeld, waarbij de aanwezigen diepgaand met elkaar in gesprek gaan en hun ervaringen en vragen met elkaar delen. Daarna volgt een gezamenlijke afronding.

De ervaring leert, dat door het spel vanzelf enkele onderwerpen boven komen drijven waarover docenten graag meer voorlichting zouden willen of verder over door zouden willen denken. Dat zou eventueel in een bijeenkomst vorm kunnen krijgen.

Het spel is ook geschikt om met leerlingen samen te spelen of alleen door leerlingen!

Tijd: 2,5 uur

Aantal personen: in overleg; mede afhankelijk van het aantal beschikbare tafels

Kosten: €375,- (inclusief reiskosten en BTW)

Download nu de flyer om deze te kunnen delen met anderen.

Heeft u interesse of aanvullende vragen? Neem dan nu contact met ons op!

 

Doornbos - Consultancy | Advies | Training - Van Maanenware 82 - 8014PR ZWOLLE - 06-20437188 - info@dcat.nl - KVK 59087072 | Realisatie: Catharinus Doornbos | © 2013 DCAT.nl Frontier Theme