FF Offline!

In gesprek over sociale media

Het gebruik van Sociale Media wordt door velen als waardevol ervaren. Tegelijk roept het ook veel vragen en dilemma’s op. FF Offline! brengt ouders, docenten en/of tieners met elkaar in gesprek! Daarbij gaat het niet om goed of fout, maar vooral om bewustwording, uitwisseling en het delen van ervaringen.

Basisspel
FF OfflineHet basisspel bestaat uit een speelbord, 6 pionnen, 2 dobbelstenen en 90 kaartjes in verschillende categorieën. Drie setjes voor ouders, drie voor tieners, een set met tieneruitspraken en een setje met uitdagingen.

Het spel kan gespeeld worden met maximaal 6 personen en is bedoeld om spelenderwijs met elkaar in gesprek te komen. Het kan gespeeld worden door een groepje ouders of tieners, maar ook heel goed samen.

Het spel kan besteld worden via het Bestelformulier.

Uitbreidingsset Docenten

FF Offline DocentenSpeciaal voor scholen is er de uitbreidingsset Docenten, bestaande uit 50 kaartjes met als categorieën: dilemma’s (10), leerpunten (10), kennis (10) en educatief (20). Deze kunnen gebruikt worden in plaats van de ouderkaartjes uit het basisspel. In deze uitbreidingsset komt niet alleen het gebruik van sociale media aan de orde, maar tevens het gebruik van bijvoorbeeld smartphones in de les. Docenten kunnen dit samen spelen, maar ook samen met ouders en/of leerlingen.
Deze uitbreidingsset is verkrijgbaar voor €7,95.

Uitbreidingsset Christen & Sociale Media
Wilt u ook de rol die uw geloof speelt in uw leven nadrukkelijk bij dit onderwerp betrekken? Dan is de de uitbreidingsset Christen & Sociale Media (10 kaartjes) een waardevolle toevoeging voor slechts €1,25.

De uitbreidingssets zijn alleen verkrijgbaar in combinatie met het basisspel óf wanneer het basisspel al eerder is aangeschaft.

Ouderavond
Speciaal voor scholen en kerken hebben we een avondvullend programma in elkaar gezet, waarbij het onderlinge gesprek over mediawijsheid centraal staat. Door het spelen van een spel gaan ouders met elkaar in gesprek.

Ouder- en tieneravond
Het programma is ook zeer geschikt om als ouders en tieners samen in gesprek te gaan of als tieners onderling. Uiteraard zijn openheid, respect en vertrouwen over en weer daarbij een vereiste.

Lees ook het artikel ‘Sociale Media en het gesprek dat we nooit hebben’

Vooraf overleggen we over de invulling van de avond, zodat deze aansluit bij uw situatie en wensen.

Docenten en mediawijsheid
Voor docententeams in het voortgezet onderwijs verzorgen we eveneens bijeenkomsten. Hiervoor gebruiken we een aparte set kaarten, die we speciaal hiervoor ontwikkeld hebben.
Download de Flyer ‘Sociale media en Smartphones in het onderwijs’

Boekingen
Een ouderavond of ouder- en tieneravond boeken kan via het Boekingsformulier.

Voor vragen kunt u het contactformulier gebruiken of telefonisch via 06-20437188.

TwitterFacebook
Volg FF Offline! ook via Facebook of Twitter voor het laatste nieuws en interessante tips!

Doornbos - Consultancy | Advies | Training - Van Maanenware 82 - 8014PR ZWOLLE - 06-20437188 - info@dcat.nl - KVK 59087072 | Realisatie: Catharinus Doornbos | © 2013 DCAT.nl Frontier Theme