Omgaan met digitaal pesten op school

Hoewel de cijfers uit onderzoeken wat van elkaar afwijken, blijkt dat gemiddeld genomen in elke klas zeker 2 tot 3 leerlingen zitten die slachtoffer zijn van pesten. In toenemende mate worden daar ook digitale middelen voor ingezet. Wat vaak begint als een grapje groeit uit tot een pest-situatie die kinderen of jongeren voor de rest van hun leven kan tekenen …

Smartphone in de lesVrijwel alle leerlingen lopen rond met een Smartphone op zak. En ook Sociale Media zijn niet meer weg te denken uit hun leven. Heel erg handig, maar tegelijk ook diep ingrijpend. “Eerst gebeurde het eigenlijk alleen op school. Maar toen ze ook social media enzo gingen gebruiken, was er geen enkele plek meer waar ik nog veilig was. ik was altijd bang!” aldus een meisje dat jaren werd gepest.

Hoe ga je hier op school of in een jeugdgroep mee om? Is er een anti-pestprotocol en wordt hierin ook aandacht besteed aan digitaal pesten? Wat is cyberpesten, hoe herken je het en hoe ga je er mee om?

Workshop voor docenten
FF Offline logoTijdens onze interactieve workshop gaan we hierover in gesprek. Dat doen we aan de hand van concrete voorbeelden en jongeren die zelf hun verhaal vertellen.

 

Tijd: 2,5 uur

Aantal personen: in overleg

Kosten: €375,- (inclusief reiskosten en BTW)

Heeft u interesse of aanvullende vragen? Neem dan nu contact met ons op!

Doornbos - Consultancy | Advies | Training - Van Maanenware 82 - 8014PR ZWOLLE - 06-20437188 - info@dcat.nl - KVK 59087072 | Realisatie: Catharinus Doornbos | © 2013 DCAT.nl Frontier Theme