Advies

leren met een tabletU heeft beschreven hoe u ICT in wilt zetten in uw onderwijs en hebt belangrijke stappen gezet in de uitvoering daarvan. Desondanks heeft u toch nog vragen, doen zich (onvoorziene) problemen voor of krijgt u niet goed in beeld waardoor e.e.a. niet verloopt zoals u zich had voorgesteld. Deskundig en onafhankelijk advies kan dan zeer waardevol zijn.

Advies voor scholen
We denken graag met u mee! Daarvoor bieden we verschillende mogelijkheden, bijvoorbeeld:
  • Telefonisch consult
  • Schriftelijk Advies, bijvoorbeeld het kritisch tegenlezen van uw beleidsplan, innovatie- en investeringsplan, projectplan of schoolgids
  • Adviesgesprek op locatie met de directie
  • Adviesgesprek op locatie met de ICT-coördinator
  • Adviesgesprek op locatie met een leerkracht of docent (of meerdere)
  • Meedenken met de ICT – werkgroep
  • Meedenken over de inzet van ICT voor leerlingen met autisme
Advies voor ouders

Ook thuis wordt steeds meer gebruik gemaakt van bijvoorbeeld de computer, de tablet of de smartphone. Voor ouders levert dat soms ook moeilijke vragen op. Hoe begeleid je kinderen hierbij? Waar kun je op letten? Hoe ga je om met gamen of Sociale Media?

Voor de ouders van uw school bieden we de volgende mogelijkheden op

Begeleiding Leerkrachten

Het kan zijn dat u als leerkracht bepaalde vaardigheden mist om ICT zo in te zetten tijdens uw lessen, zoals u dat graag zou willen of zoals van u wordt verwacht. Soms zijn er obstakels waardoor het niet lukt. Door middel van persoonlijke begeleiding helpen we u deze obstakels te onderkennen en op te ruimen.

Begeleiding ICT-coördinatoren
Als ICT-coördinator komt er veel op u af. Zeker wanneer u nog maar pas begint. Door middel van een begeleidingstraject helpen we u om grip te krijgen op wat er van u wordt verwacht. We helpen u op weg om op een goede manier invulling te geven aan uw taak.

Strippenkaart

Soms heeft u als school op bepaalde momenten extra expertise of menskracht nodig. daarom bieden we ook de mogelijkheid om uren in te kopen via een strippenkaart van 10, 20 of 30 uur. Daarmee kunt u ons inschakelen op die momenten dat het nodig is. Informeer naar de mogelijkheden en voorwaarden!

Autisme

Wilt u onderzoeken hoe u ICT beter kunt benutten voor leerlingen met autisme? Als ervaringsdeskundige kunnen we ook daarbij van dienst zijn. We kunnen u adviseren rond verbeterslagen wat betreft de inzet van ICT voor deze leerlingen. Daarnaast zijn we ook beschikbaar voor het (individueel) begeleiden van leerlingen met autisme. We zijn in het bezit van een onderwijsbevoegdheid en hebben ruime ervaring op dit gebied.

Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken of voor het aanvragen van een offerte!
Doornbos - Consultancy | Advies | Training - Van Maanenware 82 - 8014PR ZWOLLE - 06-20437188 - info@dcat.nl - KVK 59087072 | Realisatie: Catharinus Doornbos | © 2013 DCAT.nl Frontier Theme