Kleuters oefenen hun vaardigheden met Mouse4Kids Rekenen

Mouse4KidsRegelmatig krijg ik de vraag van kleuterjuffen: “Weet jij nog een leuk en zinvol programma waar ik de kleuters mee kan laten oefenen op de computer?” Nu zijn er tal van websites met bruikbare kleuterspelletjes, maar om te installeren op de computer of het netwerk is een stuk lastiger.

Deze week ontdekte ik dat de serie 4Kids-programma’s is uitgebreid met Mouse4Kids Rekenen, speciaal gericht op kleuters. Met het programma oefenen de kleuters niet alleen hun muisvaardigheden maar ook allerlei begrippen, vormen, cijfers, lettervormen en kleuren. Tegelijkertijd oefenen de kleuters door middel van de 26 oefeningen ook met ordenen, seriëren en vergelijken. Kortom alles wat ook in de CITO-toets voor kleuters aan bod komt. Leerkrachten kunnen de kleuters dus spelenderwijs heel gericht nog wat laten herhalen wat gaandeweg het schooljaar aan bod komt aan basiskennis en –vaardigheden voor groep 3. Het programma is uitgezet als pilot op een basisschool en de leerkracht was erg enthousiast.

Eerdere programma’s uit de 4Kids-serie zijn Type4Kids om op speelse wijze om te leren gaan met het toetsenbord en daarnaast Word4Kids, Powerpoint4Kids en Excel4Kids waarmee kinderen op een gestructureerde wijze met leuke oefeningen zelfstandig kunnen werken met de Office-programma’s. Momenteel wordt hard gewerkt aan de Office 365-versie van deze programma’s. Word4Kids 2013 verschijnt eind mei.

Al met al een mooie serie programma’s voor het basisonderwijs waarmee kinderen zelfstandig aan de slag kunnen om aan hun vaardigheden te werken, die ze vervolgens weer prima kunnen toepassen wanneer ze moeten werken aan werkstukken en spreekbeurten. Een aanrader dus!

De programma’s zijn gemaakt door Johan Menzinga en verkrijgbaar via www.schoolsupport.nl

Share Button

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Doornbos - Consultancy | Advies | Training - Van Maanenware 82 - 8014PR ZWOLLE - 06-20437188 - info@dcat.nl - KVK 59087072 | Realisatie: Catharinus Doornbos | © 2013 DCAT.nl Frontier Theme