Reading Assistant: je beste maatje voor Engelse spreekvaardigheid!

Reading AssistantDe laatste tijd moet ik voor mijn werk regelmatig in het Engels communiceren. In het begin ging dat gepaard met wat gestuntel, om eerlijk te zijn. En ik moet regelmatig via Google Translate op zoek naar bepaalde woorden. Maar nu ik een paar maanden verder ben, merk ik dat ik juist door het doen enorme sprongen maak. Zowel het spreken als het schrijven gaat me steeds makkelijker af!

Ik werd me bewust, dat in het begin ook schaamte een rol speelde. Ik hoorde mezelf praten en voor mijn gevoel klungelen. Het voelde niet prettig. Hetzelfde merk ik ook bij mijn kinderen. Het spreken in een vreemde taal voelt in het begin ongemakkelijk. En toch is het noodzakelijk om te hardop te oefenen. Alleen dan kom je echt verder.

Heb je die hobbel genomen en merk je dat het langzaam aan makkelijker wordt, dan komt de volgende hobbel. Want je gaat geen Engels spreken voor je eigen plezier. Je wilt het kunnen gebruiken om te communiceren met anderen. Maar ook dan kan schaamte je belemmeren. En wanneer een ander dan ook nog feedback geeft op je uitspraak of zinsbouw, dan kan dat best vervelend voelen.

Ik ken veel leerlingen die eigenlijk de lees- en spreekvaardigheid in een veilige setting met één-op-één begeleiding zouden moeten kunnen oefenen. Maar hoe krijg je dat voor elkaar op school? En thuis is er ook lang niet altijd iemand die op een goede manier kan ondersteunen.

Reading AssistantOm die reden ben ik erg enthousiast over Reading Assistant! Leerlingen kunnen daarmee zowel op school als thuis online, op eigen niveau en in eigen tempo werken aan hun Engelse lees- en spreekvaardigheid. Na een diagnostische toets biedt het programma de leerling enkele geschikte boeken aan. Deze boeken kunnen online worden gelezen. Via de headset leest de leerling hardop het boek voor.

De zeer geavanceerde Reading Assistant is evidence based en helpt de leerling tijdens het lezen. Is de uitspraak van een woord niet helemaal correct, dan laat de Reading Assistant horen wat de juiste uitspraak is. Stopt de leerling ineens in een zin, omdat het aarzelt over een bepaald woord, dan doet de Reading Assistant het even voor. Door de combinatie van de directe feedback, het kunnen werken op eigen niveau en de online beschikbaarheid haalt een leerling zichtbaar resultaat en stijgt het zelfvertrouwen merkbaar. Behalve aan de lees- en spreekvaardigheid werkt Reading Assistant ook aan leesbegrip. Reading Assistant bevat meer dan 300 titels variërend van ERK niveau (pre) A1 tot C2.

Reading AssistantVoor docenten is het dé manier om leerlingen heel gericht te laten oefenen en kan de lestijd hierdoor veel effectiever worden benut. Door middel van het registratiesysteem krijgt de docent goed inzicht in het niveau en de voortgang van elke afzonderlijke leerling. dat maakt het voor de docent mogelijk om leerlingen veel gerichter te begeleiden waar dat nodig is.

Ook voor leerlingen met ASS (autisme) of ADHD vind ik het echt een directe meerwaarde hebben, omdat ze zelfstandig kunnen werken, niet afgeleid worden door andere leerlingen, het programma aansluit bij wat ze al beheersen, heel gericht met een opdracht bezig zijn en direct feedback krijgen en ook direct resultaat.

Heeft de school een licentie, dan kan de leerling ook thuis oefenen met Reading Assistant. Heeft de school geen licentie, dan kunnen ouders een thuislicentie aanschaffen.

Share Button

1 Comment

Add a Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

OP=OP DECEMBERACTIE

Omdat we stoppen met onze activiteiten hebben we een leuke actie!

25% korting op het basisspel FF Offline!

Let op!
– Op=op! De voorraad is bijna op. Het kan dus zijn dat we uw bestelling niet meer kunnen leveren.
– Na 15 december kunt u geen bestellingen meer plaatsen.
– In verband met de december-drukte bij postbedrijven kan het zijn, dat uw bestelling langer onderweg is.

Klik hier voor meer info en bestellen!

Doornbos - Consultancy | Advies | Training - Van Maanenware 82 - 8014PR ZWOLLE - 06-20437188 - info@dcat.nl - KVK 59087072 | Realisatie: Catharinus Doornbos | © 2013 DCAT.nl Frontier Theme