Ouderavond Mediawijsheid voor scholen

Ouders en Sociale MediaLoopt u ook rond met vragen over Sociale Media? Worstelt u met dilemma’s wat betreft het gebruik of als het gaat om de opvoeding? Daarin staat u niet alleen! Vele ouders zullen het herkennen en ook tieners zelf lopen met dilemma’s rond! Mediawijsheid is belangrijker dan ooit!

Sociale Media zijn niet meer weg te denken uit het leven van u en uw kinderen. Facebook, Twitter, Google+, Instagram, WhatsApp, Facetime, Skype … De mogelijkheden zijn ongekend! Wat een kansen biedt het!

Maar tegelijk: Als het gaat om de thuissituatie, maar ook op school valt het niet mee om elkaar te begrijpen, om het bespreekbaar te maken en om afspraken te maken. Waar liggen voor jou als ouder de grenzen? Welke regels hanteer je? Wat is sociaal? Hoe ben je sociaal? Hoe gaan anderen er in hun gezinnen mee om? Zijn er gevaren? Welke dan? Hoe ga je met je tiener in gesprek? Hoe zijn we een voorbeeld voor onze kinderen of voor elkaar? Welke kansen biedt het en waar moeten we alert op zijn?

Avond voor ouders en leraren
FF Offline logoOm het thema te bespreken hebben we een avondvullend programma opgezet. Aan de hand van een twee filmpjes leiden we het thema in en brengen we het gesprek op gang. In groepjes wordt vervolgens het door ons zelf ontworpen ‘FF Offline!’ gespeeld, waarbij de aanwezigen diepgaand met elkaar in gesprek gaan en hun ervaringen en vragen met elkaar delen. Daarna volgt een gezamenlijke afronding. Bij de invulling houden we uiteraard rekening met het feit of het een VO-school of een basisschool betreft.

De ervaring leert, dat door het spel vanzelf enkele onderwerpen boven komen drijven waarover ouders graag meer voorlichting zouden willen. Dat zou eventueel in een tweede avond vorm kunnen krijgen.

Het spel is ook geschikt om met leerlingen samen te spelen of alleen door leerlingen!

Tijd: 2-2,5 uur

Aantal personen: afhankelijk van het aantal beschikbare tafels

Kosten: €150,- + reiskostenvergoeding van €0,19 per km
(Voor heel kleine scholen kan dit bedrag een te hoge drempel zijn. Voor hen geldt onze kleine-scholen-korting. Vraag naar de voorwaarden!)

Download nu de flyer om deze te kunnen delen met anderen.

Heeft u interesse of aanvullende vragen? Neem dan nu contact met ons op!

Doornbos - Consultancy | Advies | Training - Van Maanenware 82 - 8014PR ZWOLLE - 06-20437188 - info@dcat.nl - KVK 59087072 | Realisatie: Catharinus Doornbos | © 2013 DCAT.nl Frontier Theme